Monday, 9 January 2012

Maya # Diari 901

9 Jan 2012

#np The Diary of Jane - Breaking Benjamin

Jimmy tekan papan kekunci di telefon bimbit. Menekan-nekan membina satu ayat penuh di Twitter. Senyum, lambang tweet ditekan dan dalam beberapa saat terpapar tweet itu di Timeline twitter-nya.

901, adalah satu tarikh yang akan menjadi satu ingatan buat penduduk Malaysia yang tak lepak Pavilion. The last verdict between DSAI with SB was announced and the result : DSAI is not guilty. Yeah, alasan yang diberikan kenapa pemimpin pakatan pembangkang itu bebas daripada tuduhan adalah kerana kekurangan bukti. Bagi aku dari tahun 2008 lagi dah terlalu nampak perbezaan di dalam hujah, dan juga bukti-bukti yang dikemukakan.

Hari yang akan diingati oleh semua rakyat Malaysia yang bekerja di sekitar Kuala Lumpur, sebab lebuhraya PLUS tak pernah sesak macam pagi tadi melainkan semasa BERSIH 2.0. Nasib baik aku bekerja di Shah Alam. Senyum. Apa pun tahniah kepada DSAI, kebenaran itu harapnya sentiasa di pihak yang benar. You can't be so sure about that in "this" society but I'm glad that you won. SB? Aku malas nak komen apa-apa.

Jimmy lihat notification di Blackberry, ada whatsapp message. Buka dan senyum. Ada orang merajuk.

"@anwaribrahim I never cared too much about politics, but I just hope the truth will win in this hypocrite society. Good luck today #901."

No comments: